Cursus aanbod Informatie

Sedert de herfst van 1980 ben ik werkzaam in het cursorisch onderwijs voor volwassenen in de kunst-, muziek- en cultuurgeschiedenis. Wat in de praktijk van start ging als een eenmalige cursus antieke kunst- en cultuurgeschiedenis zou uitgroeien tot een nu al meer dan dertigjarige (tweede) loopbaan in het volwassenen onderwijs. Ik geef met veel plezier les in mijn vak, neem mijn cursisten graag bij de hand om ze van zoveel artistieke schoonheid te laten genieten. En dat plezier is kennelijk wederzijds... er zijn cursisten die al meer dan 25 jaar mijn cursussen bezoeken.

Al sinds 1986 verzorg ik de cursus Kunstfeuilleton volledig in eigen beheer met een najaars- en voorjaarscursus met elk jaar een wisselend thema. Naast deze cursus verzorg ik al vele jaren voor HOVO Limburg verschillende cursussen, lezingen & excursies. Alle cursussen zijn onafhankelijk van elkaar te volgen, ook al zijn ze soms - bijvoorbeeld voor HOVO - onderdeel van een meerjarig curriculum. Bent u benieuwd naar het huidige aanbod neem dan een kijkje op de cursus pagina's die u via het overzicht hieronder kunt vinden.

Ik hoop van harte u op een van mijn cursussen te mogen begroeten. Ik nodig u uit de verschillende cursussen te exploreren via de website; voor eerder gegeven cursussen kunt u de informatie terug vinden in het archief. Tevens kunt u zich inschrijven voor de cursussen die in eigen beheer worden gegeven.


HOVO Limburg

Voor HOVO Limburg verzorg ik al vele jaren kunst en cultuur cursussen over een grote diversiteit aan thema's, van kunstgeschiedenis tot muziek geschiedenis, maar ook cursussen die als een leergang worden gegeven. Kijk voor het aanbod voor het najaar 2018 op de cursus pagina.

Bekijk alle cursussen

Heeft u als onderwijsorganisatie interesse om een cursus kunst en cultuur aan te bieden voor volwassen, neem dan contact op via het contactformulier. In overleg kan er gekeken worden wat de mogelijkheden zijn.